آنچه که به عنوان عفونت دندان شناخته می شود، در واقع همان تجمع باکتری ها در ناحیه دهان و دندان است که باعث تخریب و آسیب به دندان می شود. این مشکل به صورت ناگهانی رخ نمی دهد. در شرایطی که فرد دارای دندان پوسیده باشد و برای درمان آن اقدام نکند، رفته رفته ناحیه مرکزی دندان که پالپ نام دارد از بین می رود و ملتهب می شود.
با گذر زمان، پالپ دندان درگیر عفونت می شود و در نهایت بافت های مجاور را نیز درگیر کرده و عفونت را به وجود می آورد. وقتی میزان پوسیدگی دندان پیشرفته شود و به ریشه دندان وارد شود، دندانپزشک ناگزیر به درمان ریشه دندان و استفاده از روش عصبکشی دندان می شود. در صورت بی توجهی به درمان عفونت دندان، این عفونت به همه بدن سرایت می کند. در این مقاله از مجله لبخند درخشان با درمان این بیماری آشنا خواهیم شد.
این عارضه چند علائم رایج دارد که در اکثر افراد بصورت مشابه اتفاق می افتد در زیر به چند نمونه از رایج ترین علائم این بیماری می پردازیم.
اگرچه دندان ها به مرور زمان درگیر عفونت می شوند، با این حال این عارضه همراه با علائم و نشانه هایی است که به فرد مبتلا هشدار می دهد که هر چه سریع تر برای درمان اقدام کند. تورم در ناحیه آسیب دیده که اکثرا روی صورت فرد خود را نشان می دهد یکی از علائم رایج این بیماری است.
بسته به میزان پیشرفت پوسیدگی و آسیب دندان، فرد دچار دندان دردهای منقطع می شود. در صورت پیشرفت عفونت، این درد به صورت مداوم و ضربانی بوده و فرد از شدت درد شکایت دارد. حتی با مصرف مسکن نیز این درد بهبود پیدا نمی کند.
دندان آسیب دیده به طور ظاهری رنگ تیره تری نسبت به دیگر دندان های شما پیدا می کند و لثه اش نیز ملتهب و قرمز می شود.
در اثر عفونت دندان، دردی پدید می آید که به ناحیه های دیگر از جمله گوش، فک یا گردن نیز سرایت می کند. این درد عمدتاً به دندان های پشتی مرتبط است.
افرادی که به شدت دندانشان دچار عفونت شده است بعد از برخورد دندان با مواد غذایی، درد شدیدی را تجربه می کنند. این درد به گونه ای است که به صورت دائمی بوده و حتی باعث اختلال در خواب آنها می شود.
زمانی که دندان به شدت حساس می شود و به نقطه درد شدید می رسد، فرد ناتوان در باز کردن دهان، خوردن و نوشیدن می شود.
زمانی که فرایند پوسیدگی و خرابی دندان ها به ریشه ها رسیده باشد، حساسیت دندان به غذاهای گرم و سرد نشانه ای از پیشرفت این مشکل است.
با پیشرفت عفونت، در مناطق استخوان فک و ریشه دندان، کیست های عفونی شکل می گیرند که این کیست یا آبسه باعث ورم در ناحیه دندان آسیب دیده می شود.
یکی از علل اصلی بوی بد دهان، عفونت دندان ها است. اگر تاکنون با مشکل بوی بد دهان روبرو نشده اید، و با مشکل دندان درد دچار این عارضه شده اید ضروری است که به سرعت جهت معاینه دندان های خود به دندانپزشک مراجعه کنید.
بوی بد ناشی از چرک و عفونت در ناحیه دهان، حس تلخی صبحگاهی را در فرد ایجاد میکند.
مهمترین اقدام در درمان این بیماری، مراجعه فوری به دندانپزشک است. توصیه می شود که قبل از مراجعه به مطب دندانپزشکی، فرد بیمار دهان خود را به دفعات زیاد با استفاده از محلول آب و نمک شستشو دهد. همچنین، به منظور کاهش درد شدید دندان، افراد می توانند شب ها از یک عدد قرص برای دندان درد و عفونت استفاده کنند.
هنگام مراجعه به دندانپزشک، پزشک متخصص محل عفونت را با دقت بررسی می کند و محل عفونت را مشخص می کند. در برخی موارد، گرفتن عکس از دندان نیز برای تشخیص دقیق محل آسیب دیده توصیه می شود.
پس از تشخیص دقیق، پزشک عفونت را تخلیه می کند. درمانهای ثانویه مانند درمان ریشه نیز اغلب برای درمان کامل عفونت دندان الزامی است. برای جلوگیری از عود کردن عفونت، توصیه می شود که با بروز هرگونه پوسیدگی یا شکستگی در دندان، فرد به سرعت به پزشک مراجعه کند. بنابراین، روند درمان عفونت دندان باید به طور کامل انجام شود تا فرد دچار عود عفونت نشود.
در موارد شدید، ریشه دندان بر اثر عفونت مزمن ممکن است کاملا از دست برود و ترمیم و نگه داشتن دندان برای پزشک غیر ممکن شود. در این حالت، دندانپزشک دندان را به صورت کامل با ریشه خارج می کند و عملیات تخلیه عفونت دندان را به اتمام می رساند. بنابراین، با توجه به مطالب بالا، بهترین راهکار برای مقابله با عفونت دندان، مراجعه به موقع به پزشک متخصص می باشد.
قبل از مطالعه هر گونه مطلب درباره قرص های چرک خشک کن، باید به یک نکته توجه داشته باشید. مصرف هر نوع آنتی بیوتیک بدون تجویز و نسخه پزشک، مجاز نمی باشد.
در ادامه بهترین چرک خشک کن دندانها را معرفی میکنیم:
درمان این قسمت از دندان به دو بخش برگشتپذیر و برگشت ناپذیر تقسیم می شود.